Σήμερα οι εργαζόμενοι περνούν πολλές ώρες καθισμένοι στο γραφείο τους, μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Αρκετοί έχουν υψηλά επίπεδα άγχους και άλλοι δεν μπορούν να εξισορροπήσουν καθόλου τη δουλειά και την ευεξία τους. Αν είστε εργοδότης είναι σημαντικό να καταλάβετε πως είναι προς όφελός σας να προωθήσετε μια γενικότερη κουλτούρα ευεξίας στην επιχείρησή σας και να ωθείτε τους εργαζομένους να γυμνάζονται και να φροντίζουν τους εαυτούς τους (ψυχολογικά και σωματικά). 

Δημιουργήστε ένα γυμναστήριο στην εταιρεία
Ένας τρόπος για να πετύχετε το παραπάνω είναι να δημιουργήσετε στην εταιρεία ένα γυμναστήριο. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα. Ένας κατάλληλος χώρος, μερικά ελλειπτικά, μερικοί διάδρομοι, στρώματα γυμναστικής, βαράκια και όποιος άλλος εξοπλισμός κρίνετε πως είναι απαραίτητος, είναι στοιχεία που είναι υπεραρκετά για να εξυπηρετήσουν τους εργαζομένους σας. 
Σημείωση: Θα προτείναμε να δώσετε βάση στα ελλειπτικά μηχανήματα, καθώς τα οφέλη τους είναι πολλά. Το βασικότερο είναι πως γυμνάζουν όλο το σώμα, παρά το ότι η άσκηση που προσφέρουν δεν είναι πολύ έντονη (και άρα δεν πιέζονται σημαντικά οι αρθρώσεις).

Τα οφέλη ενός γυμναστηρίου στο χώρο εργασίας
Τα οφέλη του να υπάρχει ένα γυμναστήριο στο χώρο εργασίας είναι τα εξής: 

1. Καλύτερη υγεία των εργαζομένων
Το να έχουν οι εργαζόμενοι καλύτερη υγεία είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται σταθερά είναι κατά βάση λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Οι εργαζόμενοι δεν θα χάνουν πολύτιμες ώρες από τη δουλειά τους και μπορεί να μην χρειάζεται να λείπουν για καιρό εξαιτίας κρυωμάτων ή παρόμοιων θεμάτων. 

2. Άνεση
Το να υπάρχει ένα γυμναστήριο μέσα στην επιχείρηση προσφέρει σημαντική άνεση στους εργαζομένους. Όπως προαναφέρθηκε, πολλοί δυσκολεύονται να βρουν ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και την ευεξία τους (ή την προσωπική τους ζωή γενικότερα). Συνήθως έχουν πολύ φορτωμένο πρόγραμμα που δεν τους επιτρέπει να κάνουν χρονοβόρες μετακινήσεις προς και από το γυμναστήριο. Αλλά το να έχουν ένα γυμναστήριο μερικά βήματα μακριά από το γραφείο τους θα τους βοηθήσει να βάλουν τη γυμναστική πιο εύκολα στο πρόγραμμά τους και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. 

3. Λιγότερο άγχος
Η τακτική γυμναστική μπορεί να καλυτερεύσει τη διάθεση των εργαζομένων και, κατ’ επέκταση, να μειώσει το άγχος τους. Παράλληλα, θα συμβάλει στο να κοιμούνται καλύτερα, με αποτέλεσμα και πάλι να μην έχουν πολύ υψηλά επίπεδα στρες. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι και πολύ πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους.

4. Θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και εσείς
Ποιος είπε ότι τα οφέλη αφορούν μόνο τους εργαζομένους; Το γυμναστήριο είναι κάτι που θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και εσείς και πρέπει να το κάνετε. Και αυτό επειδή πρέπει να δώσετε το καλό παράδειγμα για να εμπνεύσετε τους εργαζομένους να φροντίζουν την υγεία τους, όπως κάνετε και εσείς.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top