Ύστερα από πολλά ραντεβού και μερικά χρόνια σχέσης, αποφασίσατε πως είστε το τέλειο ζευγάρι και πως έχει έρθει η ώρα να παντρευτείτε. Από τις παθιασμένες συνευρέσεις και τα διασκεδαστικά, συχνά πρωτότυπα, ραντεβού, λοιπόν, περάσατε σε μια καθημερινότητα, μεγάλο μέρος της οποίας αποτελείται από ρουτίνες και υποχρεώσεις. Κατ’ επέκταση, είναι πολύ πιθανό να έχει επηρεαστεί η σεξουαλική σας ζωή από αυτό. Φυσικά, το να μην κάνετε όσο συχνά θα θέλατε σεξ με τον/την σύντροφό σας δεν είναι ευχάριστο. Το σεξ, και δη το καλό σεξ, προσφέρει πολλά σημαντικά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία. 

Πού οφείλεται η μειωμένη σεξουαλική επαφή
Μπορεί να αναρωτιέστε τι σας οδήγησε στο να μην έχετε τόσο συχνή σεξουαλική επαφή με το άλλο σας μισό. Καμιά φορά, μπορεί να καταλήγετε στη βιαστική απάντηση του ότι έχετε συνηθίσει ή έχετε βαρεθεί ο ένας τον άλλο. Αυτή είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν είναι απαραίτητα η πηγή του προβλήματος. Αμέτρητα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας ζωή. Μεταξύ άλλων, αυτά είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας (η δουλειά, οι λογαριασμοί που τρέχουν κ.τ.λ.), το άγχος, τα διαφορετικά επίπεδα επιθυμίας (δεν έχουν όλοι την ίδια λίμπιντο και την ίδια στιγμή), αλλά και προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν. Θα αναφερθούμε λίγο περισσότερο στο τελευταίο παρακάτω. 

Τι μπορείτε να κάνετε
Αν πιστεύετε πως οι μειωμένες σεξουαλικές επαφές επηρεάζουν αρνητικά το γάμο σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω.

1. Βάλτε προτεραιότητες
Αν θέλετε να κάνετε περισσότερο σεξ, είναι σημαντικό να το θέσετε ως προτεραιότητα μέσα στην ημέρα σας. Βάλτε το στο πρόγραμμά σας όπως θα βάζατε μια συνάντηση. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στο γάμο σας. Για ένα βράδυ καλέσετε μια babysitter για τα παιδιά ή μετακινήστε μια δουλειά. Το να βάλετε το σεξ στο πρόγραμμα είναι μια δέσμευση μεταξύ σας με την οποία δείχνετε πως αφοσιώνεστε στη σχέση σας. 

2. Δείξτε ενδιαφέρον
Είναι εξίσου σημαντικό να δείχνετε ενδιαφέρον για τον/την σύντροφό σας. Φλερτάρετε μαζί του, δείξτε του πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία σας για εκείνον, στείλτε του ένα μήνυμα μέσα στην ημέρα… Επίσης, θα βοηθήσει το να αγγίζετε ο ένας τον άλλο πιο συχνά. Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα άγγιγμα στη μέση ή το να κρατάτε πιο συχνά το χέρι του είναι αρκετό για να ανακτήσετε λίγη σωματική επαφή.

3. Ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών
Μπορεί να μην μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε όλα μόνοι σας. Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να γεφυρώσετε τα χάσματα μεταξύ σας. Αντίστοιχα, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία, είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία. Ένα παράδειγμα αποτελεσματικής θεραπείας για ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας είναι τα κρουστικά κύματα. Πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία η οποία είναι ανώδυνη και δεν έχει παρενέργειες. Τα κρουστικά κύματα https://www.krokkas.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/ προσφέρουν μακροχρόνια αποτελέσματα και είναι μια λύση που αξίζει να αναζητήσετε, αν η στυτική δυσλειτουργία επιμένει και επηρεάζει τη σχέση σας. 
Σε ό,τι αφορά τα σωματικά ζητήματα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να μάθετε ποιες είναι οι καταλληλότερες θεραπείες για εσάς. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top