Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναφορικά με την παρουσία των Β’ ομάδων από την SL 1 στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Υπήρξε συμφωνία στις δύο Λίγκες ώστε να συμμετάσχουν τέσσερις Β’ ομάδες της SL 1, που βάσει του ειδικού ranking που έχει διαμορφωθεί, είναι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Επίσης αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που κάποια ομάδα της SL 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή, τότε το κενό θα αναπληρωθεί από κάτω, είτε με ομάδες της FL που υποβιβάστηκαν, είτε από τη Γ’ Εθνική.

Τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι ομάδες ανάμεσά τους φυσικά και η ΑΕΛ είναι πως θα έχουν την υποχρέωση να έχουν στην ενδεκάδα τους πέντε Έλληνες παίκτες, κάτι μάλιστα που αποτελούσε επιθυμία του ίδιου του Θοδωρή Ζαγοράκη, για την τόνωση του εγχώριου στοιχείου και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε ότι οι Β’ ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ/άουτ, εφόσον αυτά προβλέπονται στο νέο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπησή τους στα Δ.Σ. της Λίγκας, θα συμμετέχουν και θα ψηφίζουν μόνο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό και χορηγικά θέματα κι όχι για παράδειγμα για την εκλογή προέδρου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top