Σαν σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 2007 η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Ζενίτ, την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2008) και νικήτρια του Σούπερ Καπ Ευρώπης (2008), στο δεύτερο της ματς στους ομίλους του UEFA στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «βυσσινί» έδειξαν για μία ακόμη φορά πολύ καλό πρόσωπο, πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά η Ζενίτ ήταν πιο τυχερή και πήρε τη νίκη με 3-2. Η ομάδα του κάμπου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος ανέτρεψε τα δεδομένα στην επανάληψη. Πλήρωσε όμως τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, που ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα. Το σκορ άνοιξε στο 39ο λεπτό, όταν ο Αντρέι Αρσάβιν άδειασε ταχύτατα τους Γιώργο Φωτάκη, Γιώργο Γκαλίτσιο και εξουδετερώνοντας όλη την άμυνα της ΑΕΛ έδωσε έτοιμο γκολ στον Πογκρέμπνιακ, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 58ο λεπτό ο Σλοβάκος τερματοφύλακας της Ζενίτ, Καμίλ Τσοντοφάλσκι, πραγματοποίησε άστοχη έξοδο σε κόρνερ του Φωτάκη, η μπάλα έφτασε στον Αλεξάνδρου και ο Κύπριος με έξοχο γυριστό σουτ έγραψε το 1-1. Η Ζενίτ έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 63ο λεπτό ο Μπακαγιόκο άφησε έξοχα την μπάλα για τον επερχόμενο Φωτάκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του 2-1. Εκεί που όλα έδειχναν να γέρνουν υπέρ της ΑΕΛ, η Ζενίτ... πάτησε γκάζι. Στο 70ο λεπτό, ο Ζιριανόβ πήρε την μπάλα από τον Ντομίγνκεζ, ξεπέρασε τον Ηλία Κώτσιο και με δεξί σουτ νίκησε τον Στέφανο Κοτσόλη και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Τεκέ στο 79ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και σκόραρε για το τελικό 3-2. Οι παίκτες της ΑΕΛ θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από τον αγωνιστικό χώρο, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε ο Νίκος Νταμπίζας στο 92ο λεπτό κατέληξε στα χέρια του Τσοντοφάλσκι.

Δείτε το video
ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (46' Κατσιαρός), Κυριακίδης (84' Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον, Αλεξάνδρου (75' Καλαντζής), Μπακαγιόκο.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ντικ Άντβοκαατ): Τσοντοφάλσκι, Ανιούκοβ, Σκρτελ, Λομπάερτς, Κιμ Ντονγκ Γιν, Ζιριάνοβ, Τίμοστσουκ, Σιρλ, Ρίκσεν (73' Τεκέ), Πογκρέμπνιακ (74' Ραντίμοβ), Αρσάβιν (46' Ντομίνγκεζ).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top