Την 17η Απριλίου 2013, οι αναγνώστες τού aelole.gr διαβάζουν την είδηση για την ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ερασιτεχνικής ομάδας με την επωνυμία «AEL Larissa FC», στη χώρα τού Καναδά.

Ο Μίλτον Γουγουλιάς, εμπνευστής, ιδρυτής και στυλοβάτης αυτού του συλλόγου, γεννήθηκε στον Καναδά και έζησε στιγμές τής Α.Ε.Λ. μόνο από μακριά. Με την ανυπέρβλητη αγάπη του για τη βυσσινί φανέλα και χάρη στο δικό του όραμα, με μεθοδικότητα, υπομονή και αδιάκοπη προσπάθεια στόχευσε να προβάλει το όνομα και το χρώμα τής ομάδας, όπως και το όνομα τής χώρας και της πόλης. Είναι η ίδια αγάπη που τον ωθεί να ιδρύσει και να ασχοληθεί με ακαδημίες που φυσικά φέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά, με στόχο μελλοντικά να υπάρξουν παίκτες που θα στελεχώσουν την Α.Ε.Λ. στην Ελλάδα.

Από το Λονδίνο τού Οντάριο, η Α.Ε.Λ. Καναδά, διατρανώνει το όνομα τής Α.Ε.Λ. τόσο στο κλειστό όσο και στο ανοιχτό πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο. Η ομάδα αναρριχάται και διατηρείται σταθερά στην πρώτη κατηγορία τού πρωταθλήματος MMSL (Middlesex Masters Soccer League), κατακτώντας κύπελλα και καταρρίπτοντας ρεκόρ και στις δύο διοργανώσεις.

Οι υποστηρικτές τής Α.Ε.Λ. της ξενητειάς τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο δεν μπορούν παρά να νιώθουν υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά της, προσδοκώντας ακόμη περισσότερα.

Σήμερα, με τη συμπλήρωση εννέα (9) χρόνων από την ίδρυσή της, απευθυνόμενος σε όλη την οικογένεια τής Α.Ε.Λ. στον Καναδά, σε όλους όσοι τίμησαν και τιμούν το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημα αυτού του συλλόγου, ως ελάχιστη ένδειξη και αναγνώριση τής ανεκτίμητης προσφοράς τού συνόλου των συντελεστών της, στέλνω εγκάρδιες ευχές για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία και δύναμη για να ξεπεραστεί η παρούσα κατάσταση, βέβαιος ότι οι μελλοντικές επιτυχίες δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Λάρισα, 17 Απριλίου 2022
Με αδελφική αγάπη
Δημήτρης Κ. Κούρος
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top