Η ΑΕΛ έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και επικράτησε εκτός έδρας της Καβάλας με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας "Ανθή Καραγιάννη", με γκολ του Αλέξανδρου Νικολιά, με σουτ από το ύψος της περιοχής, στο 4ο λεπτό, σε αγώνα που έγινε για τη 29η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Super League 2. Η Καβάλα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για την ΑΕΛ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, με το γκολκίπερ των «βυσσινί» Στέφανο Σουλούκο να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Στο 21ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κ. Παπαγεωργίου για την ΑΕΛ ο Μαξιμένκο έπιασε την κεφαλιά με το γκολκίπερ της Καβάλας να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή. Στο 35ο λεπτό μετά σέντρα του Σπάσιτς για την Καβάλα ο Καϊούμπι έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει πάνω απο τα δοκάρια του Σουλούκου. Σουτ του Μιλτιάδη για την ΑΕΛ μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Καβάλας στο 44ο λεπτό. Δοκάρι στο 47ο λεπτό για την Καβάλα με τον Οκάν, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Στο 48ο λεπτό ο Σταμένκοβιτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Σουλούκο, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 57ο λεπτό ο Μαυριάς από κοντά για την ΑΕΛ αστοχεί εξ’ επαφής, μετά από παράλληλο γύρισμα του Κούστα. Στο 85ο λεπτό ο Έμπερτ έκανε την σέντρα από τα αριστερά για την Καβάλα, ο Σταμένκοβιτς έκανε γυριστό σουτ και μπλόκαρε ο Σουλούκος. Ντεμπούτο έκανε στον πάγκο της Καβάλας ο νέος προπονητής, Παναγιώτης Διλμπέρης. Η ΑΕΛ έφθασε τους 59 βαθμούς και μείωσε στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την πρώτη Βέροια, η οποία έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ η Καβάλα παρέμεινε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς.

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς (63′ λ.τρ Αρμάλας), Στίκας, Καραγιάννης (86′ Γροσδάνης), Σπάσιτς, Οκαν (62′ Αλίμι), Έμπερτ, Αμούρ (46′ Μπελεβώνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Μαϊδανός, Ραμίρεζ (92′ Νίνο), Κ. Παπαγεωργίου (64′ Κολομπίνο), Μιλτιάδης (51′ Μαυριάς), Νικολιάς (51′ Γλυνός), Κούστα (64′ Τσουμάνης), Όγκμποε.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top