Για την απόφαση του να αναλάβει την ΑΕΛ, στους στόχους που έχει θέσει για την ομάδα και την ενασχόληση του με το χώρο των media μίλησε ο επιχειρηματίας, Αχιλλέας Νταβέλης, στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Νταβέλης 
Για τους λόγους που μπήκε στο ποδόσφαιρο: 
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί το ποδόσφαιρο εξαιρείται από τα αθλητικά ιδεώδη. Απεχθάνομαι τις αντιλήψεις, πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να παίρνουν αποφάσεις και να αποδεικνύουν καθημερινά με πράξεις τι αξίζουν. Με ενοχλούν τα δόγματα και οι τοξικότητες. Είναι λάθος να αναρωτιόμαστε γιατί ένας άνθρωπος μπαίνει στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ είναι μια ιδέα, ένα σύμβολο. Δεν μπορείς να τους δεις με όρους επιχειρηματικότητας. Το αν η εμπλοκή μου θα έχει ζημιές ή κέρδη, θα κριθεί στην πορεία. Η ανάλυση ενός τεράστιου συμβόλου δεν μπορεί να γίνεται με όρους οικονομικούς αποκλειστικά. Αν καταφέρω να μη χάσω χρήματα, θα είμαι ευτυχισμένος. Αν όμως μπορέσω να δώσω χαρά στους συμπολίτες μου και να συμβάλλω και εγώ σε αυτόν τον θρύλο που λέγεται ΑΕΛ, θα είμαι ευτυχισμένος επίσης». 

Για τη δήλωση του όταν ανέλαβε: 
«Η ΑΕΛ και κάθε ιστορική ομάδα δεν αγοράζεται απλά σου δίνεται η δυνατότητα να τη διαχειριστείς. Περάσαμε περιπέτειες. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την ομάδα για επιχειρησιακούς λόγους και αλλιώς ένας άνθρωπος που είναι γέννημα θρέμμα της πόλης».

Για το αν είναι στόχος να φτιάξει ομάδα με δικά της παιδιά: 
«Έχει δηλωθεί από το καλημέρα. Η Λάρισα είναι ποδοσφαιρομάνα. Έχει βγάλει τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Είναι μέσα στους στόχους μας το υλικό που υπάρχει στην περιοχή να του δώσουμε κίνητρα να αναβιώσει. Να μπορέσουν δηλαδή τα νέα αυτά παιδιά να συνδράμουν στην ομάδα. Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Έχουμε αξιοπρεπέστατο προπονητικό κέντρο. Μας λείπει η δυνατότητα φιλοξενίας. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και συνάμα να εκσυγχρονίσουμε το προπονητικό κέντρο μας».

Για την έδρα: 
«Η έδρα της ομάδας θα είναι το Αλκαζάρ. Η ομάδα θα δηλώσει δύο έδρες και θα είναι το Αλκαζάρ και το Πανθεσσαλικό. Το Arena είναι ένα κομμάτι που ο κόσμος το έχει συνδυάσει με την αναβίωση της ΑΕΛ. Έκανα μια πρόταση στον Δήμο Λαρισαίων αλλά δεν έχω κάποια επίσημη τοποθέτηση. Το Αλκαζάρ έχει συγχρονιστεί και για τα επόμενα δύο χρόνια δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις για την έδρα»

Για το αν είναι στόχος να ανέβει η Λάρισα: 
«Είναι αυτονόητος και άμεσος στόχος μας να ανέβουμε κατηγορία. Δεν θα μπορούσε η Λάρισα να έχει άλλο στόχο. Είναι δυστύχημα να παίζει η Λάρισα στη Σούπερ Λιγκ 2. Υπάρχει επίγνωση της κατάστασης παρά τον ρομαντισμό. Θα παλέψουμε να επαναφέρουμε την ομάδα σε μια καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή. Δεν θα κάνουμε διεγερτικές δηλώσεις αλλά θα προχωράμε βήμα βήμα. Ο κόσμος δεν θα ακούσει από εμάς ψέμα».

Για την εμπλοκή στα media: 
«Με τον ίδιο ρομαντικό μπήκα και εκεί. Κάνουμε μια προσπάθεια που έχει βάλει την έννοια της δημοσιογραφίας σε μια κατηγορία που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Προχωράμε με προσεκτικά βήματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top