Σαν σήμερα στις 20 Δεκεμβρίου του 2007, σε έναν αγώνα που η ΑΕΛ δεν είχε κίνητρο στο παιχνίδι από τη στιγμή που είχε αποκλειστεί από την επόμενη φάση του UEFA CUP, γνώριζε εντός έδρας ήττα 3-1 από τη Νυρεμβέργη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Μάλιστα ο τότε τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, είχε αποφασίσει να ξεκουράσει σε εκείνο το παιχνίδι ορισμένα από τα βασικά του στελέχη της ομάδας του κάμπου, καθώς ακολουθούσε εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (23/12/2007, 0-0) στο Αλκαζάρ, για το πρωτάθλημα της Superleague. Οι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» μόλις στο 11' κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Κόζλεϊ. Οι Γερμανοί στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση των παικτών της ΑΕΛ και στο 45'  ο Σαΐνκο από κοντά πλάσαρε τον Κηπουρό ισοφαρίζοντας το σκορ. Στο 57 λεπτό ο Μίνταλ με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κηπουρού, ανέτρεψε το αποτέλεσμα κάνοντας το 1-2. Στο 73' ο Άγγελος Χαριστέας εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Τάσου Βενέτη και κατάφερε να εδραιώσει τη νίκη της Νυρεμβέργης πετυχαίνοντας το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η ΑΕΛ είχε ολοκληρώσει την πορεία της στους ομίλους του UEFA χωρίς βαθμό.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενέτης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Γκίκας (61΄ Κλέιτον), Μπαχράμης (77΄ Μπακαγιόκο), Πάρα (71΄ Αλεξάνδρου), Καλατζής, Κόζλεϊ.

Νυρεμβέργη (Χανς Μάιερ): Μπλάζεκ, Ράινχαρτ, Βολφ, Μποσάμπ, Γκλάουμπερ, Γκάλασεκ, Μισίμοβιτς, Κλούγκε, Χαριστέας, Σαένκο, Μίνταλ.

Δείτε το video
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top