«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», ήταν ο συνοπτικός τίτλος της αργεντίνικης αθλητικής εφημερίδας Olé, αυτή την Κυριακή (18). Παρακάτω, το δημοσίευμα τόνισε ότι η νίκη επί της Γαλλίας έγινε στα πέναλτι και ότι εναπόκειται στον Μέσι, που αποκαλείται «ο καλύτερος», να σηκώσει το τρόπαιο.

Η κύρια εφημερίδα της χώρας, Clarín, άφησε επίσης χώρο για τη φανέλα με το νούμερο 10 στο εξώφυλλο της πύλης της, συγκρίνοντας τον Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα: «η ονειρεμένη φωτογραφία ξαναφτιάχνεται μετά από 36 χρόνια», έγραψε, συγκρίνοντας την εικόνα του τίτλου από το 1986 με αυτό του 2022. Στο πλάι, μια είδηση ​​που έλεγε ότι ο Carlos Bilardo, ένα άλλο είδωλο της Albiceleste, παρακολούθησε το τρίτο πρωτάθλημα στην τηλεόραση.


Το αποκορύφωμα στο site, ωστόσο, ήταν για τον Abuela, έναν ηλικιωμένο θαυμαστή που γιορτάστηκε για άλλη μια φορά στους δρόμους του Μπουένος Άιρες μετά τον θρίαμβο του "La Scaloneta" με τις φωνές "Abuela la la la". Ένα φαινόμενο αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η María Cristina, 76 ετών, πέτυχε στο διαδίκτυο καθώς βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής για να πανηγυρίσει με σημαία, μετά τις νίκες της επιλογής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με νεότερους φιλάθλους. Και δεν ήταν μόνο οι Αργεντινοί που πανηγύρισαν τη νίκη της Αργεντινής στο κύπελλο, οι παίκτες της Novibet που πόνταραν στην ομάδα, σίγουρα έφυγαν ευχαριστημένοι,


Η αθλητική εφημερίδα AS ήταν μια άλλη που θυμήθηκε τον Μαραντόνα μετά τον θρίαμβο του Μέσι, δείχνοντας το μεγάλο είδωλο της ιστορίας του ποδοσφαίρου της Αργεντινής να δίνει το Κύπελλο στον Λιονέλ. "Ο Λέο Μέσι κερδίζει το πολυαναμενόμενο Μουντιάλ, μετά από πολλά βάσανα. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ ήταν ξεκάθαρος, βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αλλά έχει ήδη κερδίσει το αστέρι του", έγραψαν κάτω από την εικόνα.


Ο βρετανικός The Guardian σημείωσε ότι η Αργεντινή κέρδισε τη Γαλλία στα πέναλτι μετά από έναν «εντυπωσιακό» τελικό. Η εφημερίδα επισήμανε ότι το παιχνίδι κατέληξε στην απόφαση μόνο με πέναλτι μετά το συναρπαστικό 3-3, προσθέτοντας ισοπαλία 2-2 στην κανονική διάρκεια και 1-1 στην παράταση. Οι εορτασμοί στην Αργεντινή κέρδισαν επίσης τίτλο στο portal, το οποίο τονίζει ότι οι δρόμοι της χώρας «είναι σαν τον παράδεισο».


Η γαλλική L'Équipe σημείωσε ότι ο τελικός με 3-3 ήταν «θρυλικός», ακόμη και με την ήττα της Γαλλίας. «Καλεσμένοι στη στέψη του Λιονέλ Μέσι, οι Μπλε ήταν ηρωικοί και απείχαν λίγα εκατοστά από το δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από έναν άψυχο τελικό με ένα σκληρό και μεγαλειώδες σενάριο κόντρα στην Αργεντινή», έγραψε ο δημοσιογράφος Vincent Duluc.


Ένας Bola, από την Πορτογαλία, χαρακτήρισε την αναμέτρηση «τελικό των τρελών». «Ένα από τα πιο φανταστικά παιχνίδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου τελείωσε με την Αργεντινή να αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη φορά, σε βάρος της Γαλλίας, ηττημένη στα πέναλτι σε έναν αγώνα στον οποίο κανείς δεν άξιζε να χάσει», είπε ο Paulo Cunha στο άρθρο. .


Το παιχνίδι, επίσης στην Πορτογαλία, ήταν άλλο ένα που ανέδειξε την «τρέλα» της απόφασης του Κυπέλλου. «Η ομάδα της Νότιας Αμερικής κέρδισε τη Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από ένα τρελό παιχνίδι, με έξι γκολ και πολλή συγκίνηση».


Η Mundo Deportivo από την Ισπανία έδωσε χώρο στον Μέσι στο εξώφυλλό της. "Σε έναν ιστορικό τελικό, η Αργεντινή κέρδισε το τρίτο της αστέρι κερδίζοντας μια μεγάλη Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Λέο, με δύο γκολ, ήταν καθοριστικός απέναντι σε έναν μάχιμο Μπαπέ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, για να φτάσει στη δόξα", ήταν η κλήση από δημοσίευμα της Βαρκελώνης.


Επίσης από την Ισπανία, η Marca έβαλε μια φράση από το νούμερο 10 στον τίτλο: «Δεν υπάρχει τίποτα μετά από αυτό, τι θα γίνει;».

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top