Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Απριλίου 2013, όταν οι αναγνώστες τού διαδικτυακού τόπου aelole.gr διάβαζαν την είδηση για την ίδρυση ενός ποδοσφαιρικού ερασιτεχνικού συλλόγου, στην άλλη άκρη τού Ατλαντικού, στον Καναδά. Η επωνυμία τού συλλόγου: «AEL Larissa FC».

Ιδρυτής του συλλόγου είναι ο Μίλτον Γουγουλιάς, με τον πατέρα του να κατάγεται από τον Παραπόταμο και τη μητέρα του από τη Συκαμινέα Ελασσόνας. Οι γονείς του έζησαν στον Αμπελώνα απ’ όπου τη δεκαετία του 1960 μετανάστευσαν στο Μοντρεάλ του Καναδά, πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μίλτον, όπως και ο αδελφός του.

Παρά το γεγονός ότι δεν έζησε στιγμές τής ΑΕΛ από κοντά, η αγάπη του για τη βυσσινί φανέλα τον οδηγεί να οραματιστεί την προβολή τού ονόματος και των χρωμάτων τής ΑΕΛ, όπως και το όνομα τής Ελλάδος και της Λάρισας που πολύ λίγο είχε γνωρίσει.

Από το Λονδίνο του Οντάριο, η ΑΕΛ Καναδά, διατρανώνει το όνομα τής ΑΕΛ τόσο στο κλειστό όσο και στο ανοιχτό πρωτάθλημα. Η ομάδα αναρριχάται στην Α’ κατηγορία τού πρωταθλήματος MMSL (Middlesex Masters Soccer League), κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα, αλλά και καταρρίπτοντας ρεκόρ και στις δύο (2) διοργανώσεις, κάνοντας περήφανους τους ανά τον κόσμο υποστηρικτές της.

Με την ίδια αγάπη, με μεθοδικότητα, υπομονή, αδιάκοπη προσπάθεια και - πάνω απ’ όλα - με ανιδιοτέλεια ο Μίλτον Γουγουλιάς ιδρύει τις ακαδημίες τού συλλόγου, οι οποίες φέρουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Στόχος των ακαδημιών είναι να τεθούν οι θεμελιώδεις βάσεις παικτών, εκ των οποίων οι πλέον χαρισματικοί θα επιδιώξουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ, στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή άμεσοι συμπαραστάτες του και στυλοβάτες είναι ο αδελφός του Θανάσης και η σύζυγός του Laurie, καθώς και η εθελοντική προπονητική ομάδα.

Τα χρόνια πέρασαν, η ΑΕΛ Καναδά συμπληρώνει σήμερα δέκα (10) χρόνια από την ίδρυσή της. Με την ευκαιρία αυτή, απευθυνόμενος σε όλους όσοι τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημα αυτού του συλλόγου, αλλά και σε όλους όσοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για την εκπλήρωση του οράματος των φυτωρίων εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία και δύναμη, όντας πεπεισμένος ότι οι μελλοντικές επιτυχίες δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Λάρισα, 17 Απριλίου 2023
Με αδελφική αγάπη
Δημήτρης Κ. Κούρος
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top