Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ με τίτλο: "ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου
Με τρομερή μας έκπληξη διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σ’ ό,τι αφορά τα χθεσινά γεγονότα στο ματς Νίκη Βόλου-ΑΕΛ, το οποίο πολύ κακώς – κατά την κρίση μας – διακόπηκε.
Θα παρακαλούσαμε την Α.Δ. Βόλου, ως έχει υποχρέωση, να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα, διότι πραγματικά αισθανόμαστε ότι βρισκόμασταν σε άλλο γήπεδο:

– Γιατί δεν γίνεται αναφορά στους 100 περίπου οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ οι οποίοι οδηγήθηκαν έξω από το γήπεδο με συνοδεία και οργανωμένα (σ.σ. ενώ δεν υπήρχε εξ’ αρχής άδεια οργανωμένης μετακίνησης);
–Πώς γίνεται να εισήλθαν στο γήπεδο βιαίως στο 40’ του αγώνα, απωθώντας τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του γηπέδου και τους ανθρώπους της Αστυνομίας, που ήταν στην πόρτα, χωρίς κανέναν έλεγχο για την νόμιμη κατοχή εισιτηρίων, με μάσκες full-face, με πυρσούς, καπνογόνα, γυάλινα μπουκάλια μπύρας και λοστούς;
–Γιατί δεν γίνεται αναφορά στους 100 περίπου οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ οι οποίοι πετούσαν εντός του αγωνιστικού χώρου και του περιστυλίου σε φίλους της γηπεδούχου ομάδας και στις αστυνομικές δυνάμεις – πυρσούς, καπνογόνα, πέτρες, κομμάτια από τσιμέντα, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ., σιδερένια σιφώνια;

Μήπως δεν είδαμε καλά και σ’ αυτό; Ή μήπως οι δικοί μας φίλαθλοι τα προκάλεσαν κι αυτά;

Γιατί στο αίτημά μας, στο ημίχρονο του αγώνα, να απομακρυνθούν αυτοί που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη μετακίνηση «μεμονωμένων» φιλάθλων, καθώς επί μια εβδομάδα δηλώναμε ρητά και κατηγορηματικά ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε παρουσία οργανωμένων οπαδών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο υπεύθυνος εφαρμογής των μέτρων αδιαφόρησε προκλητικά;

«Γιατί να εκκενώσουμε την κερκίδα; Τι κάνουν», μας απάντησε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας το μυθικό: «Πείτε μας εσείς τον τρόπο να το κάνουμε». Εμείς, ως πολίτες, να υποδείξουμε τον τρόπο για να εκκενωθεί μια κερκίδα 100 ατόμων!

Από την άλλη, η ΝΙΚΗ, κατόπιν της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησής της φρόντισε να αποχωρήσουν οι 2.000 φίλοι της ομάδας της άμεσα! Ό,τι μας ζητήθηκε το κάναμε και με το παραπάνω και δεν σφυρίζαμε αδιάφορα κοιτώντας τις εξέδρες όπως έκαναν άλλοι…

Ο αποκλειστικός υπεύθυνος που κρίνει την τύχη του παιχνιδιού είναι ο διαιτητής του αγώνα κι εκείνος μας ζήτησε να εκκενώσουμε το γήπεδο και αυτό πράξαμε ως οφείλαμε διότι θέλαμε ένα και μόνο ΠΡΑΓΜΑ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

Να μας απαντήσει η Αστυνομία γιατί δηλώθηκε προκλητικά πως υπάρχει αδυναμία ώστε οι 100 περίπου οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ να περιοριστούν στο άνω διάζωμα ή να οδηγηθούν στο περιστύλιο του πετάλου, για να συνεχιστεί ο αγώνας; Τουναντίον αφέθηκαν ανενόχλητοι στο πέταλο του γηπέδου, επί μιάμιση ώρα μετά την εκκένωση, να υβρίζουν και να πετάνε αντικείμενα σε κάθε κατεύθυνση.

Το άφθονο οπτικοακουστικό υλικό – βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά που έχουμε στη διάθεσή μας και επιβεβαιώνει απολύτως τα παραπάνω είναι στη διάθεση της ΑΔ Βόλου σε περίπτωση που θέλει να συμπληρώσει ή να αλλάξει τη σημερινή άστοχη και ψευδή ανακοίνωσής της. Διαφορετικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μας απαντήσει και να μας αποδείξει, τόσο σε ‘μας όσο και στο Πανελλήνιο, ότι το υλικό που θα παραθέσουμε και τα όσα ζήσαμε χθες δεν είναι πραγματικότητα αλλά προϊόν της φαντασίας μας.

Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα, τους κανονισμούς – ακόμα και όταν τα προφανή εφαρμόζονται σε βάρος μας, και αναλαμβάνουμε πάντα το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Εννοείται ότι καταδικάζουμε και είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Πληροφορούμε όμως όλους ότι δεν πρόκειται να παραστήσουμε για άλλη μια φορά το πασχαλινό αρνί που θα θυσιαστεί για να κάνουν κάποιοι χαρούμενο Πάσχα σε βάρος της ομάδας μας. Στο ίδιο απαράδεκτο έργο μάς υποχρέωσαν το 2019 στο παιχνίδι της Νεάπολης με το Αιγάλεω. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επαναλάβουμε – τουλάχιστον αδιαμαρτύρητα και χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη τους όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ!

Υ.Γ1.: Από πότε η Αστυνομία συνοδεύει μεμονωμένους οπαδούς;

Υ.Γ.2.: Όσον αφορά στο δεκάλογο της ΠΑΕ ΑΕΛ, τι να πιστέψουμε απ’ όσα λένε; Από την πρώτη κιόλας παράγραφο αρνούνται ότι έκαναν παραλαβή κερκίδας ενώ υπάρχει η υπογραφή του Υπεύθυνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top