Τη θέση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, με αντίπαλο την ΑΕΛ, κατέθεσε ο Βασίλης Βενέτης, μιλώντας στο Blue Heart FM.
Ο αντιπρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε επιτραπεί οργανωμένη μετακίνηση φίλων της ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, γιατί αυτό που συνέβη εντέλει ήταν οργανωμένη μετακίνηση 100 περίπου οπαδών των βυσσινί, οι οποίοι εισήλθαν διά της βίας στο βόρειο πέταλο του Σταδίου. Ο Βασίλης Βενέτης στάθηκε στο γεγονός πως για να συνεχιστεί το παιχνίδι ο διαιτητής ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Οι φίλοι  της Νίκης υπάκουσαν στις προτροπές της διοίκησης, όμως οι οπαδοί της ΑΕΛ δεν απομακρύνονταν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου όπως αποδόθηκε από το goalpost:
«Εισήλθαν διά της βίας οι οπαδοί της ΑΕΛ που ταξίδεψαν οργανωμένα στον Βόλο. Βέβαια, η δική μας αντίδραση ήταν κακή σ’ αυτό που έγινε με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Αναζητούμε ποια μέτρα έπρεπε η αστυνομία να είχε πάρει και δεν πήρε, όμως κι εμείς θα πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί και να μας γίνει μάθημα. Δεν πρέπει να τσιμπάμε σε προκλήσεις, γιατί αυτό που έγινε σήμερα ήταν όντως μία πρόκληση, μία οργανωμένη μετακίνηση ενώ δεν επιτρεπόταν να γίνει.
Μας ενδιαφέρει τώρα να δούμε τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, τι έχει γράψει ο παρατηρητής και τι έχει γράψει η αστυνομία»

Για τα όσα υποστηρίζει η ΑΕΛ μέσω των δηλώσεων του κ. Νταβέλη:
«Άλλα μας έλεγαν μπροστά και άλλα λένε τώρα στις ανακοινώσεις. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον τρόπο που μπήκαν στο γήπεδο. Μία μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών που ζητήθηκε να μπουν και να είναι προστατευμένα και ξαφνικά να βλέπεις να μπαίνουν 100 άτομα. Πώς είναι μεμονωμένη και γίνεται μαζική είσοδος 100 ατόμων στο 40ο λεπτό. Γιατί δεν μπήκαν στο 1ο λεπτό.
Αυτά τα παραμύθια να τελειώσουν. Ακούγεται ότι δώσαμε εμείς εισιτήρια από πριν. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν χωράνε σε καμία λογική αυτές οι αναφορές.
Δεν θέλουμε εμείς να προστατεύσουμε την ομάδα μας, να προστατεύσουμε την έδρα μας; Η ομάδα μας τώρα κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία. Παρότι αντιδράσαμε με κακό τρόπο, το δίκιο είναι πάλι με το μέρος μας, γιατί έγινε μαζική είσοδος οπαδών ενώ δεν επιτρέπονταν.
Δυστυχώς αυτά κρίνονται σ’ ένα γραφείο, στον Αθλητικό Δικαστή, όπου φτάσει η υπόθεση. Οι καταθέσεις των διαιτητών, των παρατηρητών και της Αστυνομίας θα κρίνουν την τύχη του αγώνα. Το τι ακριβώς γράφτηκε θα μας αποσταλεί σύντομα.
Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία. Εκεί ήμασταν με τον Αλέξη και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε κάθε επεισόδιο.
Κακή αντίδραση και λάθος χειρισμούς είχαμε και από την Αστυνομία. Προσωπικά στο ημίχρονο ζήτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να απομακρυνθούν οι οπαδοί της ΑΕΛ. Φαινόταν ότι ήταν μία εστία που «μύριζε» επεισόδια. Βέβαια κι εμείς δεν έπρεπε να αντιδράσουμε στις προκλήσεις. Η Αστυνομία απάντησε πως δεν μπορούσαν να τους βγάλουν.
Καταφέραμε κι εκκενώσαμε εμείς από την πλευρά μας το γήπεδο και δεν έβγαιναν οι 100 οπαδοί της ΑΕΛ. Κάπου σταματάει η λογική σε όλα αυτά».
«Όσον αφορά το αγωνιστικό, τους παίκτες δεν τους ακούμπησε κανείς. Υπήρχαν χίλιοι τρόποι να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο πιο εύκολος τρόπος ήταν η απομάκρυνση των οπαδών της ΑΕΛ, που δεν έγινε. Όμως όταν πας σ’ ένα γραφείο με συγκεκριμένες εκθέσεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όλοι γνωρίζουν σε τι περιβάλλον βρισκόμαστε και πόσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό ώστε να συνεχιστεί αυτό που γίνεται με την ομάδα μας. Πρέπει όμως να εκπαιδευτούμε κι εμείς να μην αντιδράμε σ’ αυτά τα πράγματα».

Για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν την τιμωρία της Νίκης
«Ο καθένας θα προσπαθήσει να το διασφαλίσει τα συμφέροντά του, όπως νομίζει. Άλλα μας έλεγαν στα αποδυτήρια και είδαμε άλλου είδους ανακοινώσεις.
Υπήρχε το αίσθημα της αδικίας από την πλευρά των φιλάθλων μας, γιατί στον πρώτο γύρο δεν πήγε κανένας οπαδός μας στο Αλκαζάρ. Έχουν γίνει μεγάλες διακρίσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά απέναντι στους φιλάθλους της Νίκης. Όμως στο διαταύτα ποιος την πληρώνει; Εμείς. Η ομάδα καλείται να πληρώσει το μάρμαρο.
Αγωνιστικά ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίζαμε το παιχνίδι. Θα μπορούσε να είναι 3-0 κι έγινε 1-2. Ήμουν σίγουρος, βάσει της εικόνας, ότι θα το γυρίζαμε το παιχνίδι».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top