Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς… Διαβάστε τι μας έστειλε
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η σειρά της παρουσίασης περιλάμβανε την ανάλυση της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. 1964 με στοιχεία που αφορούν - κατά κύριο λόγο - το διοικητικό τμήμα και τις επιλογές που σχετίζονται με το αντίστοιχο αγωνιστικό.

Επειδή η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων και όχι των εκτιμήσεων ή των θεωριών συνωμοσίας, κρίνεται σκόπιμη η έκτακτη αναφορά στην παρούσα κατάσταση της επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Η συνειδητή επιλογή της πολύμηνης αποχής μου από το γήπεδο στους αγώνες της ομάδας μας οφείλεται - όπως έχω δηλώσει προ καιρού - στο γεγονός ότι αισθάνομαι προσβεβλημένος από την εν γένει συμπεριφορά και στάση των διοικούντων την ΠΑΕ Α.Ε.Λ., προεξάρχοντος του «ηγέτου», «ιδιοκτήτου», προέδρου, κ.λπ του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Προσβάλλομαι γι’ αυτό το «κάτι σαν Α.Ε.Λ.» που εμφανίζεται στα γήπεδα της χώρας, με τον Κούγια (επανάληψη τον Κούγια) να θεωρεί ότι είναι ο πρεσβευτής και συνεχιστής της ιστορίας και των ιδανικών της Α.Ε.Λ. τα οποία έκαναν περήφανο τον κόσμο στο διάβα της ομάδας που φέρει για έμβλημά της το άλογο.

Προσβάλλομαι από το γεγονός ότι διανοήθηκε ο Κούγιας (επανάληψη ο Κούγιας) να συγκρίνει το δικό του δημιούργημα με αντίστοιχα άλλων εποχών.

Προσβάλλομαι από το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το κυρίαρχο ζήτημα του Κούγια (επανάληψη του Κούγια) δεν αφορά το αγωνιστικό τμήμα, αλλά τον Πηλαδάκη, τον Θωμαΐδη, τον Πανουργιά, τους άλλους ήρωες και οπλαρχηγούς της ελληνικής επανάστασης, την προσωπική του επανάσταση για τη διαφθορά και την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Αλί Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες.

Προσβάλλομαι από το γεγονός ότι ο Κούγιας (επανάληψη ο Κούγιας) υποτιμά τη νοημοσύνη μου και τσαλαπατά τον εγωισμό μου με τους παιχνιδιάρικους χειρισμούς του απέναντι στην ιστορία αυτής της ομάδας.

Προσβάλλομαι να αντικρίζω τον «περιοδεύοντα θίασο» του Κούγια (επανάληψη του Κούγια) να ξευτιλίζεται χωρίς ίχνος ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας με δίμπαλο από την Τριπολιτσά και τρίμπαλα από το Βραχώρι και το Περιστέρι. Η ιστορία ΔΕΝ έγραψε «Κούγιας - ΑΕΚ 0-5» και ΔΕΝ θα γράψει «Περιστέρι - Κούγιας 3-0»!

Προσβάλλομαι από το γεγονός ότι ο Κούγιας (επανάληψη ο Κούγιας) έχει επιδείξει υποτιμητική και πολέμια στάση προς την Α.Ε.Λ. (θα αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω) πριν ν’ αναλάβει τις τύχες της ομάδας το 2015, ενώ είναι αδιανόητη και ασυγχώρητη η προσβολή τόσο εκ της συμπεριφοράς όσο και της κάλυψης του νεαρού Κούγια, από όλους όσοι το έπραξαν.

Αισθάνομαι πλήρη απογοήτευση για:

1. Τη μη καταβολή προσπάθειας και ανεύρεσης λύσης εκ μέρους των διοικούντων το Σωματείο για ενημέρωση όσον αφορά τη δυναμική, καθώς και τη σπουδαιότητα συσπείρωσης του κόσμου υπό τη σκέπη του,

2. την παντελή αδιαφορία της πλειοψηφίας του κόσμου τόσο στον τομέα στήριξης όσο και άσκησης κριτικής, καθώς και της μη αντίληψης της σημαντικότητας ενός ισχυρού σε μέλη Σωματείο,

3. την εκούσια συνεισφορά όλων όσοι δεν αντιλήφθηκαν εξ αρχής και συνέδραμαν ή εξακολουθούν να το πράττουν λειτουργώντας ως εργαλεία ενός μέσου που λειτούργησε και συνεχίζει ως φερέφωνο και φίμωτρο, αλλά και προβολής του πεφταστεριού που μετοίκησε στην πόλη μας πέντε χρόνια πριν,

4. τη μη κατανόηση της μάζας του κόσμου ότι οι τηλεφωνικές ή άλλου είδους παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και του συντάκτη της παρούσας, η ρύπανση των πινακίδων κυκλοφορίας και άλλων σημείων της πόλης με αναγραφή συνθημάτων οιασδήποτε μορφής κατά του Κούγια (επανάληψη κατά του Κούγια) δεν πρόκειται να επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα στο φρενάρισμα της κατρακύλας της Α.Ε.Λ. που έλαβε χώρα τόσο στα προηγούμενα όσο και στα τελευταία πέντε χρόνια της δεκαετίας που οδεύει προς το τέλος της,

5. τον τρόπο αντίδρασης και υβριστικής συμπεριφοράς μέρους «οπαδών» της Α.Ε.Λ. πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι θα επιτύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή τον εξαναγκασμό του Κούγια σε αποχώρηση από την Α.Ε.Λ.,

6. την παντελή απουσία των αρχών της πόλης που ανέχονται την κατά συρροή προσβολή των πολιτών της, του ονόματος της πόλης και της ομάδας μέσω της οποίας διαφημίστηκε η πόλη της Λάρισας ανά την υφήλιο.

Η εξάλειψη των «παρείσακτων» και των «σκουπιδιών» από το γήπεδο, σε συγκερασμό με την παρούσα κατάσταση λόγω COVID-19 είναι ένα στοιχείο που βολεύει ακόμα περισσότερο τον Κούγια, θυμίζοντας αρένα των Ρωμαϊκών χρόνων, χωρίς θεατές, με τον «Καίσαρα» ν’ απολαμβάνει το θέαμα, αλλά και τα… θριαμβευτικά επιτεύγματά του!

Εσύ, Λαρισαίε, που υποστηρίζεις ότι είσαι Α.Ε.Λ. συνέχισε να παραμένεις απαθής, απολαμβάνοντας τον καφέ σου και το ποτό σου είτε στην πόλη ή σε κάποια παραλία. Έχεις ακριβώς αυτό που σου αξίζει!

Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Ave, Caesar, moriturus AEL te salutant» («Χαίρε, Καίσαρ, η μελλοθάνατη ΑΕΛ σε χαιρετά»)!

Δημήτρης Κ. Κούρος
Δείτε επίσης εδώ: Η Α.Ε.Λ. νοσεί (1)
Δείτε επίσης εδώ: Η Α.Ε.Λ. νοσεί (2)
Δείτε επίσης εδώ: Η Α.Ε.Λ. Νοσεί (3)

*Στείλτε μας τα μηνύματά σας στο e-mail μας info@aelole.gr. Επίσης μέσω facebook τα μηνύματά σας εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top