Η χρήση του έντονου παλμικού φωτός, ενδεχομένως δεν είναι πολύ διαδεδομένη, όμως αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων στο δέρμα. Η μέθοδος αυτή συνίσταται στην εφαρμογή φωτός υψηλής έντασης  σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα δούμε λοιπόν όλες τις περιπτώσεις στις οποίες αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να είστε ενημερωμένοι.
Αρχικά, μία πολύ διαδεδομένη εφαρμογή της μεθόδου αυτής είναι για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι εφαρμογής που προτείνονται, ανάλογα με τη μέθοδο αποτρίχωσης που έχετε ακολουθήσει μέχρι στιγμής. Πριν τη χρήση του εκάστοτε μηχανήματος, απλώνετε στην περιοχή που θα αποτριχωθεί ειδικό τζελ πάχους 1-2 εκατοστών. Αφού ρυθμίσετε την επιθυμητή ένταση ανάλογα με την τρίχα και το δέρμα, η μέθοδος είναι έτοιμη για εφαρμογή. Δε θα πρέπει να παραλείψετε βέβαια να φορέσετε τα ειδικά γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια σας από το φλας. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας καθώς και της τρίχας οι συνεδρίες που χρειάζονται για την οριστική απομάκρυνση της τριχοφυΐας είναι 10 – 12 συνεδρίες, με διάστημα 6-8 εβδομάδων μεταξύ τους.
Ακόμα μία πολύ αποτελεσματική χρήση του έντονου παλμικού φωτός είναι για τη θεραπεία και απομάκρυνση από το δέρμα πολλών ανεπιθύμητων σημαδιών, όπως ρυτίδες, πανάδες, φακίδες ή σημάδια εκ γενετής που μπορεί να έχετε. Ακόμα, αποτελεί μία δραστική μέθοδο για τους διευρυμένους πόρους και για το δέρμα το οποίο υποφέρει από φωτογήρανση και έχει έλλειψη ελαστικότητας. Η μέθοδος αυτή θεωρείται μη επεμβατική, είναι σχεδόν ανώδυνη, ο χρόνος αποκατάστασης μετά την εφαρμογή της είναι ελάχιστος και ο καθένας μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του αμέσως μετά. Σε αντίθεση με παρόμοιες θεραπείες, η μέθοδος αυτή εκπέμπει πολλά μήκη κύματος σε μικρό χρονικό διάστημα και έχει τη δυνατότητα να απορροφηθεί από πολλά συστατικά του δέρματος.
Εάν θέλετε να προχωρήσετε σε αφαίρεση tattoo, η μέθοδος αυτή καθίσταται και για αυτή την περίπτωση πολύ αποδοτική. Αυτό οφείλεται στα πολλαπλά κύματα φωτός που η συσκευή εκπέμπει στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα το τατουάζ να μπορεί να αφαιρεθεί αρκετά εύκολα. Για τη χρήση της, απαιτείται πρώτα να εφαρμόσετε στην περιοχή ένα ειδικό τζελ. Είναι ανώδυνη και οι συνεδρίες που θα χρειαστεί να κάνετε για την οριστική απομάκρυνση του τατουάζ σας ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ, τα χρώματα τα οποία περιέχει, καθώς και το πόσο καιρό το έχετε. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο παλιό είναι ένα τατουάζ, τόσο πιο εύκολο είναι και να αφαιρεθεί.
Η μέθοδος της εφαρμογής έντονου παλμικού φωτός είναι στη διάθεσή σας για όποια από τις παραπάνω χρήσεις σας ενδιαφέρει. Δεν έχετε παρά να συμβουλευθείτε έναν ειδικό και  να προχωρήσετε είτε στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, είτε των σημαδιών και ρυτίδων, ακόμα και στην αφαίρεση tattoo σας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top