Ο χώρος του μπάνιου χρησιμοποιείται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας γεγονός που σημαίνει ότι είναι και ο χώρος εκείνος που πρέπει να φροντίζουμε συχνά και επιμελώς. Για το λόγο αυτό, η ανακαίνιση μπάνιου σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να είναι μια από τις προτεραιότητές μας, όταν αποφασίζουμε να προβούμε σε διάφορες αλλαγές στο σπίτι μας.

Τι αντιμετωπίζουμε συχνότερα;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν ξεκινάμε να ανακαινίζουμε το μπάνιο μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας που απειλούν την υγεία μας. Βεβαίως, κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι η υγρασία και οι υδρατμοί παγιδεύονται καθημερινά στο μπάνιο και φθείρουν τους τοίχους και τους αρμούς από τα πλακάκια.

Συγκεκριμένα, τα πιο ευπαθή σημεία του μπάνιου είναι οι τοίχοι που εφάπτονται με τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα του μπάνιου μας, οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια και φυσικά το ταβάνι του μπάνιου μας. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοίγματα στον τοίχο για τις σωληνώσεις  του ζεστού και του κρύου που συνήθως καλύπτονται με ένα μεταλλικό στρόγγυλο καπάκι και τα διάφορα ράφια στους τοίχους.

Βλέπουμε ότι πρόκειται για σημεία λοιπόν που παγιδεύουν τους υδρατμούς και την υγρασία τα οποία με τον καιρό δημιουργούν τη μούχλα.

Γι’ αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η μόνωση και στεγανοποίηση του μπάνιου, ώστε να αποτραπούν αυτοί οι κίνδυνοι που με τον καιρό προκαλούν προβλήματα ακόμα και στην υγεία μας.

Ποιος είναι ο τρόπος;

·         Γύρω από την μπανιέρα, στους τοίχους, θα πρέπει να τοποθετηθεί στεγανωτική στρώση. Αν διαθέτετε ντουζιέρα, πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση των καινούριων πλακιδίων, είναι σημαντικό να γίνει στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας. Ένα πρόβλημα υγρασίας στο μπάνιο μπορεί αν σας κοστίσει πέρα από την δική του ζημιά και όλες τις ντουλάπες του εφαπτόμενου δωματίου με αυτό, ή ακόμη και την επισκευή σε ζημιά που μπορεί να προκύψει στον από κάτω από εσάς όροφο!

·         Έπειτα, φροντίζουμε οι κόλλες που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαστικές, αφού το υλικό αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο.

·         Όσον αφορά στα σημεία που εξέρχονται οι σωληνώσεις και τα σημεία, όπου έχουν τοποθετηθεί τα διάφορα ράφια, θα πρέπει να σφραγιστούν με προσοχή.

·         Τέλος, είναι καλό να προτιμήσουμε και να επιλέξουμε κουφώματα με θερμοδιακόπτη καθώς και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να πετύχουμε τη μόνωση και τη στεγανοποίηση του μπάνιου μας κι έτσι να απαλλαχθούμε μόνιμα από την υγρασία, ενώ ταυτόχρονα να αρχίσουμε να νιώθουμε ακόμα πιο πολύ ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας.

Οι διαδικασίες αυτές, μάλιστα, είναι εύκολο να ολοκληρωθούν από ένα αξιόπιστο συνεργείο. Με την εμπειρία τους οι υπεύθυνοι θα σας ενημερώσουν για τη σχετική διαδικασία και θα μπορέσουν να την αναλάβουν και να την ολοκληρώσουν άμεσα και εύκολα χωρίς να χρειαστεί εσείς να κουραστείτε επιπλέον.

Άρθρο από https://www.dynamichome.gr/

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top