Έφτασε η ώρα για την πολυπόθητη ανακαίνιση κατοικίας και σκέφτεστε εκτός των άλλων τι αλλαγές να κάνετε στα πλακάκια. Μια υπέροχη πρόταση είναι το μωσαϊκό πάτωμα, το οποίο επέστρεψε δυναμικά στη μόδα και το έχουμε ήδη λατρέψει.

Ουσιαστικά η βάση του μωσαϊκού πατώματος είναι το τσιμέντο. Για την ακρίβεια η σύνθεση του μωσαϊκού είναι πέτρες, ανακατεμένες με τσιμέντο, νερό και μαρμαρόσκονη. Η τυχαία τοποθέτηση των πετρών δημιουργεί αυτή την εικόνα που μας ξετρελαίνει!

Αν αποφασίσετε λοιπόν να τοποθετήσετε μωσαϊκό πάτωμα, μπορείτε να διαβάσετε μερικές πληροφορίες γι’ αυτό παρακάτω.

v  Ποια είναι η τιμή για γυάλισμα μωσαϊκού;

Το μωσαϊκό πάτωμα είναι μια μορφή μαρμάρινου πατώματος. Για το λόγο αυτό το γυάλισμα μαρμάρων και το γυάλισμα μωσαϊκού αλλά και οι συναφή εργασίες τους έχουν την ίδια τιμή. Πιο συγκεκριμένα:

Γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκού: από 7,9€/m²

Τοποθέτηση μαρμάρων: από 14,9€/m²

Επομένως, όταν θα ενημερωθείτε από την εταιρεία ανακαίνισης https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/  για τα διάφορα κόστος, όπως το κόστος ανακαίνισης μπάνιου, εκφράστε την επιθυμία σας για τοποθέτηση μωσαϊκού πατώματος, ώστε να έχετε μια ρεαλιστική εικόνα των εξόδων στα οποία θα προχωρήσετε.

v  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μωσαϊκού;

Το μωσαϊκό πάτωμα συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα τόσο σε θέμα κατασκευής όσο και σε θέμα διακόσμησης.

ü  Ταιριάζει σε όλα τα κτήρια χωρίς πρόβλημα.

ü  Δεν έχει αρμούς.

ü  Έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία.

ü  Δεν διαπερνάται εύκολα από το νερό.

ü  Καθαρίζεται πολύ εύκολα.

ü  Με ένα απλό γυάλισμα μωσαϊκού ανανεώνεται αυτόματα η όψη του και μοιάζει σαν καινούριο.

Εδώ είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι επειδή το μωσαϊκό πάτωμα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο χρόνο, έτσι και οι επισκευές του είναι σπανιότερες, από οποιοδήποτε άλλο υλικό πατώματος.

v  Τι περιλαμβάνει η επισκευή του μωσαϊκού;

ü  Στοκάρισμα των ψηφίδων που έχουν αποκολληθεί.

ü  Στοκάρισμα των ρηγματώσεων.

ü  Τρίψιμο μωσαϊκού πατώματος.

ü  Γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος

Το μωσαϊκό πάτωμα, όπως ήδη αναφέραμε, έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και είναι πολύ εύκολο να συντηρηθεί. Συγκεκριμένα, η συντήρησή του περιλαμβάνει μόνο στοκάρισμα, γυάλισμα και τρίψιμο. Αν κάνουμε αυτές τις βασικές εργασίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, το μωσαϊκό θα μοιάζει πάντα σαν καινούριο.

 

Ακόμα και όταν το μωσαϊκό αρχίζει να ξεθωριάζει και έχει χάσει τη γυαλάδα του, με ένα απλό γυάλισμα μπορείτε εύκολα να δώσετε στο πάτωμα την παλιά του λάμψη.

v  Κάθε πότε γυαλίζουμε το μωσαϊκό;

Το γυάλισμα μωσαϊκού πρέπει να γίνεται ανά 3-4 χρόνια ώστε το μωσαϊκό μας να παραμένει πάντα γυαλιστερό σαν καινούριο. Επειδή αυτή την εργασία την αναλαμβάνει εξειδικευμένος τεχνίτης είναι καλό να βεβαιωθούμε για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει κατά το γυάλισμα, ώστε να μην περιέχουν χημικές ουσίες.

v  Πώς να αναδείξουμε τα χρώματά του;

Συνήθως, το μωσαϊκό απαρτίζεται από πολλά και διάφορα χρώματα. Έτσι, θα πρέπει να διαλέξουμε για την διακόσμηση του σπιτιού μας λιγότερα έντονα χρώματα για να μην δημιουργηθεί «φασαρία». Καλό θα ήταν να δώσουμε στο μωσαϊκό πάτωμα πρωταγωνιστικό ρόλο για τη σωστή ανάδειξη του.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top